چسب بتن چیست

چسب بتن چیست

چسب بتن | انواع چسب بتن| کاربرد و مزایای چسب بتن

یکی از افزودنی های پر اهمیت صنعت بتن، چسب بتن است. از جمله مصارف چسب بتن می توان به ترمیم بتن،آب بندی، ترمیم بافت های قدیمی بتن، افزایش مقاومت بتن، جلوگیری از ترک بتن، افزایش خواص شیمیایی و مکانیکی و... اشاره کرد. چسب های بتن به دو دسته اپوکسی و لاتکس (پلیمری) قابل تقسیم هستند. همه ی چسب ها یا شامل پلیمر هستد یا هنگام واکنش شیمیایی حاصل می شوند. پلیمر ها موجب چسبندگی چسب ها می شوند.
چسب لاتکس امولسیونی از کوپلیمر محلول در آب است. ظاهر این چسب مایعی شیری رنگ است. ترکیب چسب لاتکس با سیمان پرتلند و ماسه ترکیبی مقاوم در برابر آب و مواد شیمیایی و ساییدگی ایجاد می کند که برای چسباندن کاشی، سرامیک، سنگ های تزئینی و... به سطوح کاربرد دارد.
چسب اپوکسی بتن از پلیمریزاسیون دو جزء اولیه رزین و سخت کننده ایجاد می شود.هنگام ترکیب رزین با کاتالیست پخت آغاز می شود. در فرآیند پخت زنجیره های مولکولی واکنش داده و حرارت ایجاد می شود. بیشترین مقدار مصرف چسب بتن در  تعمیرات بتن های فرسوده است.در ترمیم بتن هایی .برای افزایش چسبندگی بتن به بافت قدیمی از چسب های بتن استفاده می شود. بهترین چسب بتن به دلیل خاصیت ضد آب در نماسازی روی بتن قدیمی و آب بندی استفاده می شود.

 کاربرد چسب بتن

مهم ترین کاربرد چسب بتن برای افزایش میزان چسبندگی بتن تازه برای چسبیدن به بتن قدیمی در پروژه های تعمیراتی است که میزان چسبندگی بتن را با سطح قدیمی بسیار افزایش می دهد. همچنین این خاصیت هنگام نماسازی بر روی بتن قدیمی کاربرد دارد. چسب سیمان سفید از تراوش آب جلوگیری کرده و مانع تفکیک دانه های ریز و درشت می شود و برای آب بندی بتن بکار می رود. اگر سازه های بتنی دچار آسیب دیدگی سطحی و عمقی شده باشند با چسب بتون می توان آنها را ترمیم نمود و به عنوان ترمیم کننده بتن استفاده کرد. از دیگر موارد کاربرد چسب بتن جهت آب بندی بتن مخازن، استخر های بتنی، ترمیم آسیب دیدگی بتن یا اغلب سازه های بتنی مانند کانال های آب، کف سالن های صنعتی، باند فرودگاه ها، سد ها، پایه پل ها و ستون ها:

  • ترمیم بتن فرسوده
  • آب بندی 
  • افزایش خاصیت چسبندگی
  • جلوگیری از ایجاد ترک در بتن
  • اتصال میلگرد به بتن
  • افزایش مقاومت مکانیکی

چگونه از چسب بتن استفاده کنیمچگونه از چسب بتن استفاده کنیم 

 روش استفاده از چسب بتن

به منظور نحوه استفاده از چسب بتن باید ابتدا محل مورد استفاده باید از چربی، ذرات و گرد و غبار پاک شود. چسب بتن را با آب حل کرده و پس از رقیق شدن به سیمان و شن و ماسه مخلوط می شود که حاصل ملاتی خمیری شکل و روان است. درصد مناسب اخلاط 5 تا 20 درصد وزن سیمان مورد استفاده می باشد. قبل از مصرف ملات روی بتن یک لایه چسب مالیده شود. چسب بتن را با آب مخلوط و رقیق شده آن به قسمت های خشک بتن اضافه می شود. هرچه ضخامت کمتر و یا فشار وارده بر آن بیشتر باشد مصرف چسب بتن بالا می رود و لازم است قبل از کار یک لایه از محلول چسب بتن به سطح زیرین مالیده شود در ضخامت های بالا استفاده از چسب بتن بصورت لایه لایه مناسب تر می باشد.

 ویژگی های چسب بتن

از ویژگی های بارز چسب بتن افزایش چسبندگی بسیار زیاد در بتن است که این خاصیت چسب بتن باعث بالا بردن چسبندگی بتن جدید یا مصالح جدید بر روی بتن یا مصالح قدیمی است (رابط اتصال بتن قدیم به جدید).
از ویژگی های دیگر چسب بتن بالا بردن مقاومت های کششی و خمشی بتن، جلوگیری از ایجاد ترک در بتن و تبله کردن و افزایش عمر سازه های بتنی می باشد.

 خواص چسب بتن

  1. پر اهمیت ترین خاصیت چسب بتن، افزایش چسبندگی ملات متشکل از چسب است (حدود 4 برابر)
  2. کاهش نفوذ پذیری در بتن (آب بندی)
  3. افزایش مقاومت مکانیکی و طول عمر بتن
  4. افزایش مقاومت در برابر مواد شیمیایی
  5. کاهش ترک و افزایش حجم بتن
  6. افزایش 50 درصدی مقاومت خمشی بتن
  7. افزایش نفوذ پذیری و مقاومت بتن در برابر یخ زدگی

 انواع چسب بتن

چسب های بتن دارای انواع مختلفی است. به طور کلی چسب‌ های بتن را می ‌توان به دو تیپ چسب بتن اپوکسی و لاتکس یا پلیمری تقسیم کرد. از چسب‌های بتن برای ترمیم بتن، آب بندی بتن و افزایش خصوصیات شیمیایی و مکانیکی بتن، اتصال بتن قدیم به جدید و … استفاده می شود. باید توجه داشت جهت اطلاع از قیمت چسب بتن و و نحوه خرید انواع چسب بتن و همچنین استفاده از چسب های ساختمانی چه لاتکسی و چه اپوکسی حتما از کارشناسان مربوط کلینیک بتن ایران اطلاعات لازم را گرفت.

چسب بتن اپوکسی

چسب بتن اپوکسی محصول دو جزئی بسیار قدرتمند بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده می باشد که علاوه بر افزایش دوام بتن، از مقاومت مکانیکی و قدرت چسبندگی بسیار زیادی برخوردار بوده و می تواند برای پیوند دادن بتن جدید به بتن قدیم مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین بنا بر سازه اجرایی می توان از چسب بتن اپوکسی به عنوان آب بند کننده قدرتمند داخلی بتن نیز استفاده نمود. بهترین روش استفاده این است که ابتدا این 2 جز را با هم ترکیب و چند دقیقه میکس نمود و با برس بر روی سطح استفاده کرد و سپس بعد از 10 دقیقه ترمیم را انجام داد. چسب بسیار قدرتمندی بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده است که علاوه بر دوام زیاد، از مقاومت مکانیکی و قدرت چسبندگی بسیار زیادی برخوردار بوده و می ‌تواند برای پیوند دادن بتن جدید و قدیم مورد استفاده قرار بگیرد.

 خواص و اثرات چسب بتن اپوکسی

     1. چسبندگی فوق العاده زیاد به سطوح زیر کار
     2. مقاومت‌های فوق العاده زیاد کششی و مکانیکی
     3. قابلیت اجرا بر روی مقاطع زیر کار خشک
     4. حفظ خواص کیفی برابر با طول عمر بتن
     5. بدون حلال

 موارد کاربرد چسب بتن اپوکسی

  • عملیات مرمت و ترمیم سازه ‌های بتنی
  • اتصال بتن به مقاطع فلزی
  • قابلیت تزریق در انواع ترک
  • امکان کاربرد در سازه ‌های با کاربری غرقابی
  • چسباندن بتن جدید به مقاطع بتنی قدیمی
  • چسباندن ورق های FRP روی بتن

چسب بتن لاتکس 

چسب بتن مایع با خواص آب بندی‌، افزایش چسبندگی ملات و بتن، افزایش الاستسیته بتن‌، ‌مقاومت شیمیایی، پایداری در برابر ضربه و تغییرات دما و غیرسمی مناسب برای استفاده در ملات‌ های ترمیمی بتن است.‌ چسب بتن بر پایه لاتکس به عنوان یک افزودنی بر پایه لاتکس طراحی شده که همراه سیمان پرتلند و ماسه تشکیل ملات پر مقاومتی را برای نصب سرامیک روی دیوار و کف‌، سنگ مرمر‌، موزائیک‌، کاشی معدنی‌، آجر لعاب دار و سنگ‌ه ای طبیعی مهیا می‌ سازند. همچنین ‌به عنوان لایه پیوند‌ زا در ترمیم سازه ‌های بتنی به کار می‌رود‌.

 چسب بتن لاتکس ویژه 

این چسب مایع غلیظ امولسیونی بر پایه پلیمرهای اصلاح شده است که جهت تهیه ملات آب بند و ساخت ملات‌ های چسبنده بر روی بتن و ملات‌ های قدیمی، جهت ترمیم سطوح بتنی و سیمانی کاربرد دارد. ‌

 کاربرد چسب بتن لاتکس ویژه

در مکان‌هایی که نیاز به مقاومت در برابر آب‌، مواد شیمیایی و سایش است به کار می‌رود‌. به عنوان مثال در استخرها‌، کارخانه‌ های لبنیات‌، صنایع غذایی‌، کشتارگاه و غیره‌. همچنین ممکن است برای بهبود خصوصیات ملات‌ های سیمانی برای نصب کاشی یا اضافه شدن به دوغاب و چسب ‌های پایه سیمانی به کار رود‌. به عنوان یک افزودنی به همراه چسب ‌های پودری باعث ایجاد انعطاف می ‌شود‌.

 موارد کاربرد چسب بتن لاتکس ویژه

  • ‌تهیه ملات و بتن آب بند جهت اجرای آب نما، استخر
  • آب بندی و تقویت ملات ‌های بندکشی
  • تهیه ملات جهت نصب سرامیک و سنگ
  • ‌نماسازی و جهت صافکاری سطوح بتن اکسپوز
  • ‌جهت تقویت چسب کاشی‌ های پودری

 مزایای چسب بتن لاتکس ویژه

  • افزایش چسبندگی بتن یا ملات جدید به بتن یا ملات قدیمی
  • کاهش نفوذ پذیری و آب بند کننده بتن
  • جلوگیری از ترک خوردن و طبله شدن ملات
  • افزایش مقاومت در مقابل سیکل‌های ذوب و انجماد
  • افزایش مقاومت کششی، خمشی و مقاومت سایشی

مخلوط سیمان و چسب بتنمخلوط سیمان و چسب بتن  

چسب بتن مخصوص آب بندی و تقویت ملات

چسب بتن مخصوص آب بندی به صورت مایع بوده و ظاهری شیری رنگ دارند که پس از مصرف (خالص یا ترکیب در ملات‌) کاملا بی رنگ هستند. این محصولات در مقابل رطوبت، سرما و گرما، ‌حریق‌، نور‌، آتش و ضربه کاملا مقاوم بوده و عمر آنها همانند عمر سیمان در ملات است. البته در محصولات جدید کلینیک بتن ایران استفاده از این نوع متریال ها (لاتکس) به عنوان مواد اولیه استفاده می شود که این مواد به صورت پودر خشت در ترمیم کننده های ویژه لاتکسی پودری در آن استفاده و قابل مصرف خواهند بود. استفاده این محصولات در سازه‌ ها ضمن صرفه اقتصادی، باعث ایجاد مقاومت و استحکام بیشتر سازه،‌ بالا رفتن سرعت عملیات‌، سبک سازی نمودن سازه ‌ها و آنتی باکتریال شدن (ضد خزه، جلبک و باکتری‌) سازه خواهد شد.

چسب بتن آب بندی

چسب بتن آب بندی مایع غلیظ پلیمری با حالت امولسیونی است‌. این چسب ‌ها محلول‌ های کلوئیدی از پلیمرهای مختلف در آب هستند که مقاومت کششی و خمشی و همچنین دوام بتن را افزایش می‌ دهند‌. بیشترین استفاده از این مواد مربوط به کارهای تعمیراتی است، زیرا چسب بتن با ملات‌، مخلوط همگن و یکنواختی تشکیل می ‌دهد که مانع از تراوش آب و تفکیک دانه‌ های ریز و درشت می ‌شود و میزان چسبندگی بتن تازه را با ملات قدیمی زیر آن افزایش می ‌دهد. این محصول پیش از خشک شدن قابلیت انحلال در آب را دارد و پس از خشک شدن به هیچ عنوان در آب حل نخواهد شد.

 کاربرد چسب بتن آب بندی

عمده مصرف چسب بتن در استخر، سر ستون، فونداسیون، ضد آب کردن چسب ‌های کاشی خمیری و پودری و چسب ‌های سنگ آنتیک جهت استفاده در سرویس‌ های بهداشتی‌، ملات‌ های سیمانی‌، نمای ساختمان، آب‌ نما،‌ نماهای بارانگیر، ‌‌چاله آسانسور‌، انواع سقف (سیمانی‌‌، سنگی،‌ آجری، سفالی، ایرانیت سیمانی و…)‌،‌ محوطه سازی، ‌‌ساخت و آب بندی انواع بلوک،‌ جداول‌، موزاییک و تمامی سازه ‌هایی که در مجاورت مستقیم با آب، رطوبت‌،‌ عوامل جوی و UV خورشیدی هستند استفاده می‌ شوند و بهترین جایگزین برای مواد نفتی،‌ قیر و گونی،‌‌ ایزوگام و پوشش‌ های قدیمی است.

 چسب کاشت میلگرد 

چسب کاشت آرماتور و کاشت بولت به صورت دو جزیی می باشد که جزء A  بر پایه اپوکسی اکریلات و جزء B به عنوان هاردنر بتن بر پایه پلی آمین است. از چسب کاشت آرماتور و بولت و لایه رابط و پراستحکام برای پیوند دادن بافت قدیمی بتن با بافت جدید بتن استفاده می‌شود باید در نظر داشت این نوع چسب ها در دو نوع در بازار ایران کاربرد دارند 1 تولیدات شرکت ها به مانند کلینیک بتن ایران که این محصول را به صورت 2 جزیی و سه جزیی تولید می کند 2 محصولات کارتریجی که عموما به صورت وارداتی وارد بازار ایران می آیند که البته کلینیک بتن ایران نیز جهت تولید این نوع چسب ها نیز اقدامات لازم را انجام داده و در حال حاضر در مرحله آزمایش این محصول هستند که در کل باید گفت به صورت تزریقی به وسیله گان کاشت آرماتور استفاده می گردد.

 کاربرد چسب کاشت میلگرد

  • کاشت آرماتور و بولت بر روی سطوح عمودی و افقی بتن
  • پر کردن شکاف‌های موجود در دیوار، سقف و کف
  • نصب صفحات فلزی بر روی سطوح عمودی (دیوار و سقف)

 مزایای چسب کاشت میلگرد

  • چسبندگی عالی به انواع سطوحی بتنی، فلزی، سنگ و…
  • اجرای سریع و آسان
  • بدون نیاز به حلال
  • بدون شیره
  • عدم تاثیرپذیری از عوامل جوی و محیطی
  • قابل اجرا در محیط های مرطوب
  • مهار میلگرد یا بولت در بتن سخت و در اصطلاح کاشت میلگرد یا بولت از جمله موارد پرکاربرد در صنعت ساخت ساز است و گستره وسیعی از اتصالات سازه ‌ای و غیرسازه ‌ای و همچنین تقویت و مقاوم سازی سازه‌ های بتنی را در بر می‌ گیرد.
  • در کاشت میلگرد با چسب هیلتی، مته مورد استفاده از نوع مته كرگیری بتن است و بتن و آرماتور موجود در بتن را برش می ‌زند. كاشت میلگرد در بتن توسط چسب مخصوص (كاشت شیمیایی) انجام می ‌شود.
  • از چسب کاشت میلگرد و بولت هیلتی می ‌توان برای کاشت میلگرد در سطوح عمودی و افقی استفاده نمود. چسب هیلتی را می ‌توان با استفاده از گان‌ های مخصوص اعمال و اجرا نمود. چسب‌ های کاشت میلگرد هیلتی در بسیاری از پروژه ‌های معتبر کاشت میلگرد استفاده شده است.
  • چسب‌ های کاشت آرماتور و بولت هیلتی با وجود هزینه بالا امروزه در میان متخصصین و کارشناسان طرفداران زیادی دارد که به علت اطمینان از کیفیت محصول مورد نظر است.
  • از چسب کاشت آرماتور و بولت هیلتی می‌توان برای کاشت آرماتور در سطوح عمودی و افقی و کاشت بولت استفاده نمود.
  • چسب کاشت آرماتور و بولت هیلتی را می ‌توان با استفاده از گان ‌های مخصوص اعمال و اجرا نمود.
  • چسب‌ های کاشت آرماتور و بولت هیلتی در بسیاری از پروژه ‌های معتبر کاشت آرماتور یا بلت استفاده شده است.
  • برخی از موارد مصرف چسب کاشت آرماتور یا بولت هیلتی استفاده برای برای نصب ماشین آلات‌، گاردریل ها‌، بیس پلیت ها‌، بولت ها و… است.

 ویژگی‌ های خمیر اپوکسی کاشت بولت و میلگرد

قدرت چسبندگی بسیار زیاد به بتن و آرماتور، استحکام بسیار عالی در مقابل مواد اسیدی و قلیایی، امکان کاشت آرماتور در بتن‌ های سبک، محافظت از آرماتور و انکربولت در مقابل خوردگی و زنگ ‌زدگی، بدون شیره و فاقد انقباض، بدون نیاز به حلال، سهولت و سرعت اجرا.

 دامنه کاربرد خمیر اپوکسی

  1. اتصال انواع ملات ‌ها یا پلاستر‌های ساختمانی به سطوح زیر كار
  2. ترمیم و تعمیر كلیه سطوح زیر كار
  3. اتصال بتن یا ملات جدید به بتن قدیم
  4. آب بندی و نفوذ ناپذیر نمودن سطوح ساختمانی
  5. اتصال كفپوش‌های بر پایه سیمان بر روی سطوح زیر كار

 خواص و اثرات خمیر اپوک��ی

  • افزایش فوق العاده چسبندگی ملات یا بتن (تا ۴ برابر ملات معمولی)
  • افزایش نفوذ ناپذیری بتن در برابر عوامل محیطی
  • كاهش اثرات جمع شدگی و انقباض
  • افزایش خاصیت الاستیسیته
  • افزایش دوام در مقابل عوامل گوناگون فیزیكی و شیمیایی
  • افزایش مقاومت سایشی، كششی و خمشی ( تا ۲ برابر ملات معمولی)
  • استفاده از چسب بتن برای لکه گیری و مرمت سطوح سیمانی

برای بررسی روش های اسکن بتن می توانید به صفحه مربوط به آن که در منو وب سایت می باشد مراجعه کنید.

طریقه استفاده از چسب بتنطریقه استفاده از چسب بتن و طریقه مصرف چسب بتن 

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

جهت اطلاع از آخرین اخبار، در خبرنامه کلینیک بتن عضو شوید. عضویت در خبرنامه