عملکرد واتراستاپ های PVC و شرایط نصب آنها
عملکرد واتراستاپ های PVC و شرایط نصب آنها

واتراستاپ پی وی سی به نواری به رنگ های مختلف که عموما به صورت زردرنگ هستند می گویند (البته رنگ ها در کشورهای مختلف متفاوت است که با توجه به تولیدات کلینیک بتن ایران و صادرات آن به کشور های همسایه می توان گفت کشور عراق باتوجه به اینکه پیمانکاران آمریکایی در آنجا مشغول به فعالیت هستند بیشتر از واتراستاپ های آبی رنگ استفاده می کنند ،همچنین در افغانستان نیز پیمانکاران انگلیسی و سوئیسی در آنجا مشغول سد سازی هستند که واتراستاپ های ارسالی بنا به درخواست مشتریان مشابه ایران به رنگ زرد هستند و سایر کشور ها نیز بنا به درخواست می توان واتراستاپ را با رنگ های مختلف تولید و عرضه نمود اما هدف این نوع نوار پی وی سی در اجرای سازه های بتنی و با هدف آب بندی درزهای اجرایی و انبساطی سازه های هیدرولیکی و یا در معرض آب تعبیه می گردد از گذشته دور به دلایل مختلف فنی و اقتصادی از بتن و سازه‌های بتنی برای ذخیره، هدایت و انتقال آب استفاده شده است. تعبیه نمودن درزهای انقباض و انبساط برای کنترل رفتارهای سازه‌ای بتن و جلوگیری از بروز ترک در مقاطع حجیم و بزرگ از یک سو، همچنین محدودیت‌های اجرایی و لزوم قرار دادن درزهای اجرایی یا قطع بتن از سوی دیگر عوامل اصلی نیاز سازه‌های بتنی آبی یا مستغرق به استفاده از مواد و مصالح آب‌ بند کننده در مقاطع یاد شده می‌باشند. به همین منظور نوارهای آب‌ بند کننده واتراستاپ (واتراستاپ پی وی سی) به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نوارهای آب‌بند کننده واتراستاپ باید دارای انعطاف‌ پذیری زیاد بوده تا با ابعاد و حجم سازه‌های بتنی و با پیچیده شدن نوع مقاطع و شرایط اجرا تغییر شکل یافته و متناسب با ابعاد و اندازه‌های سازه از نظر ضخامت، پهنا، نوع آج‌ ها و تغییرات حفره وتخت و آمریکایی و نوع های دنبلی طراحی گردند. از جمله مهمترین ویژگی‌های کیفیتی واتراستاپ درصد ازدیاد طول، مقاومت کششی و سختی آن بوده که باید با الزامات استاندارد مطابقت داشته باشد. و همچنین ماندگاری واتراستاپ در شرایط مختلف از جمله محیط‌ های قلیایی حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد، در غیر این‌صورت واتراستاپ در محیط قلیائی بتن کیفیت خود را به سرعت از دست داده و دچار تغییر حالت گشته و منجر به نشت و بروز سایر مشکلات کیفی نظیر ترک خوردگی و نشست تکیه‌گاهی سازه و ... می‌گردد. واتراستاپ PVC در آب‌بندی سد، تصفیه‌خانه، تونل انتقال آب، مخازن و کانال‌ها، سازه‌های مدفون، نیمه مدفون و سازه‌های پایین‌ تر از سطح آب‌های زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. واتراستاپ ها از مواد مختلفی ساخته می شوند که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. بنابر همین ویژگی ها و متناسب با ویژگی های هر سازه جنس واتر استاپ مورد نظر انتخاب می گردد. واتراستاپ ها در واقع به این صورت عمل می کنند که طول مسیر جریان آب و مایعات دیگر را طولانی می کنند تا نتوانند به بتن نفوذ کنند. واتراستاپ ها دارای آج هایی هستند که باعث چسبندگی بیشتر و افزایش مسیر می شود.

واتراستاپ های تولیدی توسط شرکت کلینیک بتن ایران بر پایه مواد خام پلی ونیل کلراید  پی وی سی درجه یک با ضخامت انعطاف پذیری و الاستیسیته به همراه افزودنی های روان کننده و تثبیت کننده در ساخت پروژه های صنایع آب و فاضلاب، سد ها، استخر ها و کانال ها جهت جلوگیری از خروج آب و نیز نفوذ آب های تحت الارضی و زیرزمینی به داخل سازه بکار می رود این نوار براساس نیاز سازه در دو مورد درز های انبساطی (EXPANSION) و اجرایی (COSTRACTION) در تیپ های EM، OM، OF، EF، O، E، U، در سایز های مختلف تولید می شود. واتر استاپ پی وی سی PVC Waterstops شرکت کلینیک بتن ایران در سایز های مختلف و ضخامت های 4 میلیمتر و 6 میلیمتر در سه نوع تخت، حفره دار و کف خواب قابل ارائه می باشند.

موارد مصرف واتراستاپ پی وی سی و استفاده آنها در درز های سازه های بتنی که در معرض فشار های هیدرواستاتیکی و در تماس مستقیم آب و مایعات قرار دارند بکار می رود مانند استخر های شنا، منابع آب زمینی، فاضلاب ها، تونل، سد، کانال های آبرسانی و انواع فونداسیون ها پیشنهاد می شود اما در کنار این محصول حتما باید از گیره واتراستاپ جهت مهار کردن واتراستاپ ها به میلگردها استفاده نمود و حتما پیشنهاد می شود در بتن از مواد افزودنی بتن به مانند ژل میکروسیلیکا ،ژل میکروسیلیس،مکمل بتن یا پاور ژل استفاده شود .دلیل این پیشنهاد این است که این مواد قابلیت نفوذناپذیر کردن و افزایش 35 درصدی مقاومت بتن را در پی دارند.

اما نکته ای که بسیار مهم است نحوه اتصال واتراستاپ ها به یکدیگر هستند که بهترین و اولین پیشنهاد استفاده از هویه یا همان اتوی واتراستاپ است که تصاویر آن را در این مقاله خواهید دید.بهترین راه برای چسباندن واتراستاپ ها این است که باید شیار های متصل به واتراستاپ کنده شوند و سپس به اندازه نیم تر با هویه واتراستاپ روی سطح کشیده و 2 واتراستاپ را به هم بچسبانید .در صورت هرگونه ابهام می توانید با شرکت کلینیک بتن ایران تولید کننده و صادرکننده واتراستاپ ها با گرید های استاندارد و بنا به درخواست سفارش مشتری تماس حاصل فرمایید .

جهت اطلاع از آخرین اخبار، در خبرنامه کلینیک بتن عضو شوید. عضویت در خبرنامه