انواع سیمان و خصوصیات آن‌ها (بخش ۲)
انواع سیمان و خصوصیات آن‌ها (بخش ۲)

از دیگر انواع سیمان و خصوصیات آن ها در ادامه بخش قبلی می توان به موارد زیر اشاره کرد : 

۶. سیمان با آلومینای بالا

با ترکیب و ذوب کردن مواد باکسیت، آهک و کلینکر با یکدیگر، سیمان با آلومینای بالا تولید می ‌شود. گیرش اولیه و گیرش نهایی این نوع سیمان به ترتیب ۳٫۵ و ۵ ساعت طول می‌کشد. بنابراین این سیمان جزو سیمان‌های زود سخت شونده نیز محسوب می‌شود.

مقاومت فشاری این نوع سیمان بسیار بالاست و کارایی آن در مقایسه با سیمان پرتلند معمولی بیش‌تر می‌باشد. در مناطقی که سازه تحت تاثیر عواملی همچون دمای بالا، یخ زدگی و حملات اسیدی قرار دارد، استفاده از این نوع سیمان توصیه می‌شود.

۷. سیمان سفید

این سیمان از مواد خام گرفته شده از اکسید آهن تشکیل شده و ویژگی‌های آن کاملاً شبیه سیمان پرتلند معمولی است. تنها تفاوت میان آن‌ها در رنگشان است. این نوع سیمان گران‌تر است و بیشتر به خاطر اهداف معماری و زیبایی در پروژه‌ها به کار برده می‌شود. به طور مثال در ساخت کرتین وال‌های پیش ساخته، پنل‌ها و طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها.

۸. سیمان‌های رنگی

با اضافه کردن میزان ۵ تا ۱۰ درصد رنگدانه‌های معدنی به سیمان معمولی پرتلند، رنگ آن تغییر می‌کند. ویژگی‌های دیگر این نوع سیمان تفاوتی با سیمان پرتلند معمولی ندارد. همان طور که شاید حدس زده باشید، استفاده از این نوع سیمان بیشتر اهداف دکوراتیو و زیبایی شناسی دارد.

انواع سیمان و خصوصیات آن‌ها

۹. سیمان پرتلند پوزولانی

سیمان پوزولانی سیمانی است که در رویه‌ی تولید آن، پوزولان با کلینکرهای پرتلند ترکیب می‌ شود. هم چنین ممکن است در این پروسه مقداری گچ یا کلسیم سولفات نیز به این ترکیب اضافه شود. این سیمان به خاطر ویژگی‌های شیمیایی‌اش، در برابر حملات شیمیایی مختلف مقاومت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل، استفاده از آن روز به روز گسترده تر می‌شود. از این نوع سیمان در سازه‌های دریایی، فاضلاب‌ها، سد‌ها، پل‌ها و غیره استفاده می‌شود.

۱۰. سیمان هوازا

با اضافه کردن افزودنی‌های هوازا همچون رزین‌ها، چسب‌ها، نمک‌های سدیمی سولفات و غیره در هنگام تولید کلینکر، سیمان هوازا تولید می‌شود. از این نوع سیمان برای افزایش کارایی بتن در مواقعی نسبت آب به سیمان در آن کم است و هم چنین افزایش مقاومت در برابر یخ زدگی استفاده می‌شود. همان طور که احتمالاً می‌دانید، آب ویژگی خاصی دارد که بر مبنای آن هنگامی که منجمد می ‌شود، حجمش افزایش پیدا می‌کند. هوازایی در بتن باعث می‌شود تا آب در هنگام منجمد شدن جا برای افزایش حجم داشته باشد.

۱۱. سیمان منبسط شونده

این نوع سیمان با گذر زمان انبساط می‌یابد و هیچ گونه جمع شدگی در آن، چه در هنگام و چه پس از سخت شدن، رخ نمی‌دهد. از این سیمان به طور گسترده برای ساخت داکت‌های پیش‌تنیده استفاده می‌شود.

۱۲. سیمان هیدروگرافیک

سیمان هیدروگرافیک با افزودن مواد شیمیایی کاهنده‌ی آب به سیمان تولید می‌شود و کارایی و مقاومت آن نسبت به سیمان پرتلند معمولی بالاتر می‌باشد. این سیمان همچنین در برابر بارندگی و باران‌های موسمی مقاوم است و مشکلی خاصی ندارد. از این سیمان به طور گسترده برای ساخت سازه‌های آبی هم چون سدها، مخازن آب، آب‌راه‌ها، سازه‌های نگهدارنده‌ی آب و غیره استفاده می شود.

جهت اطلاع از آخرین اخبار، در خبرنامه کلینیک بتن عضو شوید. عضویت در خبرنامه