آزمون پتروگرافی
Concrete petrographic test
آزمون پتروگرافی یکی از روشهای تخصصی بهکار رفته در تحلیل میکروسکوپی و شیمیایی بتن است که در آن، نمونههایی از سازه (معمولاً بهصورت هستههای بتنی) توسط تهیه برشهای نازک، مورد بررسی دقیق قرار میگیرند. این آزمون امکان شناسایی ترکیبات معدنی، محصولات هیدراتاسیون، ریزساختار پوسته سیمانی، وجود ترکهای ریز، علائم کربناتاسیون و سایر ناهنجاریهای میکروسکوپی را فراهم میکند.
کلیست شدن دور سنگدانه ها در اثر حملات سولفاتی یا واکنش قلیایی سنگدانه ها، افزایش حجم حباب های هوای محبوس در مخلوط بتن، امکان بررسی انرژی شکست حاصل از ریز ترک ها، شکفتگی آهک در خمیر سیمان هیدراته از نتایج بررسی لام های برش بتن در زیر میکروسکوپ های نوری و الکترونی است.
آزمون تیتراسیون پروفیل یون کلر
Concrete chloride titration
برای بتن هایی در مجاورت آب دریا یا تراز آب زیر زمینی اهمیت تعیین نفوذ یون کلر به جهت کنترل سرطان بتن بسیار بالاست لذا این روش کارآمد کمک می کند تا میزان ضریب انتشار بحرانی یون کلر را در بتن به دست آورد.
در شش نقطه با عمق های مختلف از بتن نمونه برداری شده و با استفاده از اسید نیتریک و حلال های مخصوص محلول سنجه به دست می آید. این محلول با استفاده از یک تیترانت (در این آزمایش نیترانت نقره) میزان کلر در هر عمق را مشخص می کند.
تعیین درصد مواد و عناصر موثر در بتن
XRD, XRF, RCPT
آزمون های ایکس آر دی و ایکس آر اف به روش طیف سنجی از پودر بتن خشک درصد عناصر تشکیل دهنده ی بتن را مشخص می کنند. آزمون آر سی پی تی نیز میزان جذب کلر در نمونه ی بتن را محاسبه می کند.