از مزایای دیگر ژئو تکستایل ها می توان به عمر فراوان آن در خاک (با توجه به عدم تجزیه پذیری)، افزایش عمر سیستم های طراحی شده، کاهش هزینه های مصالح مصرفی در زمان ساخت و همچنین هزینه های تعمیر و نگهداری بتون و به طور کلی کاهش هزینه های جاری و آنی پروژه ها اشاره کرد.
اولین کاربرد منسوجات و تکستایل ها در مهندسی عمران با منسوجات کتانی آغاز شد، کاربرد سیستماتیک با ظهور ژئو سنتیک های اولیه حاصل نگردید اما پیشرفت کیفی در تولید و کارایی این محصولات مانند مقاومت در برابر پوسیدگی موانع رواج آن را از میان برداشت. رشد اصلی در کاربرد این مصالح زمانی مشخص تر شد که این محصولات به صورت کارا تر و ارزان تر تولید شدند و این امر با ارائه محصولات نمدی نبافته (غیر منسوج) در اوایل دهه 1970توسعه بیشتری یافت. کاربرد ژئو سنتیک ها چه از دید اقتصادی و چه از دید فنی بصرفه است بطوری که در مواردی تا 30 درصد صرفه جویی هزینه در کشور های مختلف اعم از در حال توسعه و توسعه یافته گزارش شده است.
کاربرد های ژئو تکستایل در مهندسی ساحل:
امروزه ژئو تکستایل ها در مهندسی سواحل و بنادر به طرق ذیل مورد استفاده قرار می گیرند.
به عنوان یک عایق دیوار جهت کنترل خوردگی سازه هایی مانند پوشش خاکریز ها، دیوار های دریایی یا حفاظت سازه هایی که درکف کار گذاشته می شوند.
به عنوان یک ماده جدا کننده جهت استفاده در فونداسیون آب شکن ها و موج شکن ها.
به عنوان ماده اصلی کیسه هایی که برای ساخت اجزای آب شکن ها از ماسه پر می شود.
به عنوان یک محافظ که دارای قابلیت انعطاف در حفاظت سازه های ساحلی و فرا ساحلی می باشد.
به عنوان محافظ در برابر امواج و باره های ناشی از جریان.